Tegenstellingen..en alles tegelijkertijd..

You can be strong, confident & independent and still be gentle, vulnerable & open.
Je kan tegelijkertijd sterk, zelfverzekerd en onafhankelijk  zijn en toch teder, kwetsbaar en open zijn.

Hoe voel ik me en wie ben ik en wat is wat ik zo belangrijk vind .. de tegenstellingen in jezelf.

Door jezelf te blijven, trouw aan jezelf en te zijn en je open stellen, wanneer het weer even niet gaat. En vooral rustig blijven en denken in mogelijkheden en oplossingen om verder te ontwikkelen.
Het is lastig om je kwetsbaar op te stellen, omdat je aan de andere kant ook weer sterk, onafhankelijk en zelfverzekerd je werk wilt uitvoeren. Die kracht zit dan ook in jou.

Buitenkant en binnenkant van de mens is ook een mooie tegenstelling.
Maar net als je aan de buitenkant tegenstellingen kunt zien zijn die er van binnen ook, alleen niet zichtbaar…

Ik ben zelf altijd erg gefascineerd geweest door een heleboel uiteenlopende onderwerpen. Mijn studies zijn de perfecte samenstelling van heel veel verschillende vakgebieden geweest. Dat heeft me veel plezier opgeleverd. Mezelf onderdompelen in iets nieuws aanverwant met wat ik al deed maakte me wie ik nu kan zijn voor anderen.
Hierdoor gebruikte ik mijn innerlijk kompas om dicht bij mezelf te blijven. Dat wil niet zeggen dat ik geen fouten maakte,  dat hoort er bij, want het zijn gewoon lessen en ervaringen die je kunt gebruiken.

Ik had altijd meerdere projecten tegelijkertijd. Waarom? Het leek er op als ik geen dingen tegelijkertijd deed dat er veel onrust was in mijn hoofd en in mijn lijf. Ik heb het geluk gehad dat ik vroeg al voor mezelf kon werken en dat ik geen opdrachten kreeg toebedeeld. Hierdoor kon ik op tijd voor mezelf aan de handrem trekken voor mijn gevoel. Die onafhankelijkheid heeft altijd in me gezeten door wat ik als kind al meekreeg.

Nu ben ik op een punt beland dat alles bij elkaar komt en dat ik hierdoor steeds meer rust ervaar. Dat is wat ik anderen ook wil meegeven d.m.v. mijn persoonlijke coaching en dat je hierdoor duidelijkheid krijgt voor jezelf.
De balans in jezelf vinden en minder onrust ervaren. En zelfs dit aan de buitenkant kunnen communiceren.

Vooral als je nieuwe ervaringen wilt opdoen en vernieuwingen wilt realiseren heb ik momenten nodig om alles te verwerken. Even uit mijn denken, naar mijn gevoel..

Ik heb verschillende  periodes gehad in mijn leven dat ik onzeker was en minder sterk. Mijn zelfvertrouwen had al vroeg een deuk opgelopen. Maar mijn enorme drive in mijn leven om hieraan te werken heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik heb mogen leren van velen en gezien dat kracht, en kwetsbaarheid zo dicht bij elkaar liggen.
Ik was niet de enige die last had van die tegenstellingen.

Overgangsfases noem ik ze maar. Dit zijn fases die veel onrust geven, chaos. Oude ideeën, oude leefwijze en oude overtuigingen gaan op de schop. Ik kijk dan weer opnieuw wat ik wil in het leven. En wat doe ik met de ervaringen die ik heb opgedaan. De wereld ligt weer open met zoveel verleidingen. Ik voel de tegenstellingen, beiden in mij aanwezig. Wat wil ik echt?

Door zulke onrustige fases heengaan is niet makkelijk maar het helpt je juist om die verbinding te maken.
Tijd helpt en hoe meer je de tegenstellingen in jezelf uitdaagt, hoe meer je in balans naar jezelf kunt kijken en wat je werkelijk wilt. Door in contact te komen met je intuïtie wanneer je jezelf accepteert geef je de erkenning aan jezelf die je nodig hebt.

Ik ben sterk geweest en ik ben zwak geweest. Tegenstellingen, ik kan hier nu naar kijken. Duidelijke ontwikkelingen in mezelf zijn zichtbaar. Omgaan met tegenstellingen is een belangrijke les in je leven. Voelen wat de bedoeling is en daarnaar handelen dan kom je weer sterker uit de “strijd.”

Chat openen