Welk cijfer geef jij jezelf?

Ik vind dat nogal veel gevraagd. Ik heb hier vaak mee te maken dat mensen hard werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld. Prachtig wat men dan een enorme stappen kan zetten. Iedereen kan dit. Alleen durf jij te kiezen voor jezelf?

Gister zag ik het programma van Fred van Leer op tv om dames qua uiterlijk een beter zelfbeeld te geven. Hij geeft hier zelfs een cijfer aan. Bijzonder want hij is laatst zelf zeer negatief in beeld gekomen en dat is dan meteen een associatie die ik hier aan ging koppelen. Jammer maar dan nog, sterk uit de strijd, dat is waar ik wel van hou. We zijn allemaal mens met onze minnen en plussen., maar dat terzijde. Een goed zelfbeeld is toch lastig om dit te creëren. Het kan wel!

Van kwetsbaarheid naar kracht of hoe jij het wilt noemen. Van een 2 …. naar die 8 of 9. Dat is voor iedereen verschillend. Waar kom je vandaan? Van een 5 of een 3?

Iemand geeft zichzelf een 5 maar bedoeld een 2 of iemand gaat er gewoon voor en geeft zichzelf een 1 en wil naar die 8. Of iemand geeft zichzelf een 6 en wil ‘volledige’acceptatie en wil naar die 9.. Het is zo dat voor mij een 2 een andere 2 is dan voor jou. Ik zag dit vaak al tijdens de tentamens die ik samen afnam met collega’s. Er was wel eens vertwijfeling waar het cijfer voor staat en wat de waarde er van is. Presentatie van de leerling speelde ook zelfs een rol!

Daar ga je dan weer, eerste indruk, presentatie, wat zie je en welke associatie heb je en hoe communiceer je en met wat? Er zijn meerdere opties, geloof mij maar. Maar een goed zelfbeeld brengt je enorm veel verder, want dat is het begin om tot de kern te weten wie je bent. Een rotsvast inzicht in waar jij voor staat en wanneer je zover bent dan laten zien wie jij bent!

Het is mogelijk om een goed zelfbeeld te krijgen. Degene die dit hebben zijn mensen die hard gewerkt hebben om dit te bereiken. Dat is hun niet aan komen waaien. Waarvoor zou jij een goed zelfbeeld willen? Wat zou jou dat opleveren? Wat wil jij bereiken?

Het is voor iedereen verschillend..

Sommigen werken hun hele leven aan zichzelf omdat het ze veel oplevert en telkens zichzelf opnieuw willen uitvinden. En ook veel plannen realiseren, waardoor ze anderen weer op weg helpen.Het is aan jou wat jij er mee wilt gaan doen. Een goed zelfbeeld begint wel met die stap zetten om te ontdekken wat die kracht(en) van jou zijn.

In 2021 gaan we mensen elke dag meenemen om hun persoonlijke kracht te versterken. Blijf ons volgen!

Want een goed zelfbeeld is wel van enorm belang! Het geeft je meer zelfvertrouwen, rust en duidelijkheid. En dan is dat cijfer maar een getal en weegt dan ook lang niet zo zwaar!

En weet, het alleen doen is mogelijk. Maar als dat voor jou te lang duurt kom dan met mij in gesprek en we bespreken jouw mogelijkheden voor dat juiste zelfbeeld.

Mail me gerust of laat een bericht achter.

hetvisieon@ziggo.nl

Chat openen