”Alleen sta je sterk, samen staan we sterker”

Saskia Verbruggen | Lotgenoot voor iedereen met die te maken heeft (gehad) met borstkanker

Jouw leven is veranderd. Even stond/staat je wereld op z’n kop en nu moet je jouw weg opnieuw leren vinden. Er wordt niet voor niets gesproken van een leven vóór en een leven ná kanker. Deze ingrijpende gebeurtenis kan veel verandering teweeg brengen. Wil je de dingen helemaal anders aan gaan pakken? Zoals beter voor jezelf zorgen en leven zonder angst? Ik wil je helpen in deze periode! 

Hoe wil je jouw leven weer vorm geven? Wat is jouw verlangen? Als multidisciplinair therapeut én coach kan ik jou meer rust, duidelijkheid en bevestiging geven. Ik wil voor jou van betekenis zijn in deze periode, omdat je veel te verwerken hebt. Als lotgenoot leer ik jou om jouw kracht weer te vinden en te vertrouwen op jouw eigen kwaliteiten.

 

De eerste keer dat ik de diagnose borstkanker kreeg, veranderde ik. Ik ben geduldiger, minder hard voor mezelf en ik kan mijn grenzen beter aangeven. Een jaar later kreeg ik voor de tweede keer borstkanker, deze keer in mijn andere borst. Dubbel pech. Tijdens mijn borstkanker-proces volgde ik de opleiding tot multidisciplinair therapeut en coach. Een zinvolle periode en ook helend. Ik heb gedurende mijn ziek zijn de opleiding volledig afgerond. Deze opleiding maakt mij én mijn werk compleet. Ik ben dagelijks bezig om vrouwen meer zelfvertrouwen te laten ervaren.

Hoe dit werkt? Als krachtcoach en multidisciplinair therapeut breng ik jouw gevoelens weer in balans. Zo krijg je meer kracht en zelfvertrouwen. Het geeft rust en duidelijkheid, zowel privé als in je werk. Heb je het gevoel dat het allemaal teveel wordt? Wacht dan niet te lang en ben er op tijd bij. Ik help je op een inspirerende en positieve manier. Laten we kennismaken!

 

Rouw

Bij het woord ‘rouw’ denken we al snel aan overlijden, maar in werkelijkheid is het veel breder dan afscheid nemen van iemand die is overleden. Je rouwt bij verlies. Bijvoorbeeld het verlies van gezondheid, het verlies van een relatie of het verlies van een baan… Er hangt een negatieve lading rondom het woord ‘rouwen’, maar rouwen is juist heel erg goed voor je. Gebeurtenissen verwerken, een plekje geven, om zo weer door te kunnen gaan met leven. En daar is een rouwproces voor nodig.

Je hebt te maken gekregen met kanker en dat is een verlies. Een verlies in de controle, zekerheid en gezondheid. De diagnose komt als een aardbeving, je hebt veel te verwerken en de wereld staat even stil. Een impact op lichaam en geest. We spreken daarom niet voor niets van een leven vóór en een leven ná kanker. Een relatief onzichtbare ziekte en daarom wordt kanker vaak gebagatelliseerd: ‘je kunt nog zoveel’, ‘het kan erger’ of ‘je ziet er niks van’. Deze rationele benadering is menselijk omdat we ons gevoel niet kunnen uiten met woorden. Maar dat betekent niet dat deze er niet zijn. Je mag rouwen om het feit dat je kanker hebt, je mag rouwen om de gekwetste delen in je lijf. 

Een veranderingsproces duurt gemiddeld 6 weken. Gun jezelf die tijd! Schrijf in een dagboek hoe je je voelt gedurende deze tijd, ga wandelen en ben creatief bezig. Rouwen is soms ook gewoon hard werken en hier wil ik je graag bij helpen, samen is beter dan alleen. 

Wil je jezelf weer terugvinden na het rouwproces? Wil je zelfvertrouwen opbouwen, emoties weer onder controle krijgen en dankbaarheid voelen voor dat wat er wél is? Ik leer je grenzen stellen, lief zijn voor jezelf en we maken helder wat echt belangrijk voor je is. Zodat je weer helemaal thuis kunt komen bij jezelf. 

Neem je wonden en pijn serieus, werk eraan zodat je niet afhankelijk bent. Schenk aandacht aan dat wat je voelt en stop je verdriet niet weg maar geef het een plek. Wil je jezelf niet langer verstoppen? Wil je weer zelfverzekerd in het leven staan? Neem dan contact met mij op!

Openingstijden

Maandag 10:00 - 12:00
Dinsdag 12:00 - 14:00
Woensdag 18:00 - 21:00

Contact

T: 06 53119022
E: info@visieon.nl

A: Hoenderweg 3
5406 NL Uden

Ben je actief in de kappersbranche en kun je coaching gebruiken? Dan is kappersalert misschien iets voor jou! Neem snel een kijkje!