Mijn haar zegt dat ik geboren ben met lang stijl lichtbruin haar. Als kind moest ik naar de kapper van mijn moeder, maar ik vond dat nooit leuk. ‘Vroeger’ hadden ze niet de technieken van knippen dan nu. Dan ging er gewoon een stuk af omdat dat ‘goed’ was voor het haar. Ik weet nog goed dat ik droomde van lang haar. In mijn fantasie deed ik een vest op mijn hoofd om dat gevoel te krijgen. Ik vond het fantastisch, wat voelde dat goed. Ik heb nog steeds dat vest in mijn bezit. Misschien is het een idee om daar d.m.v. een ritueel, afscheid van te nemen. Ik vergeet ook nooit meer hoe het voelde toen er een pony bij me werd geknipt. Er werd een afgedeelde pluk bij elkaar gepakt en rats.., in een keer afgeknipt. Ik voel dat nu nog.

Ook heb ik mijn haar eens geblondeerd. Mijn blonde collega was helemaal weg van blond. Hoe blonder, hoe beter. Nou, dat doe ik niet zo gauw meer. Het maakte me zo flets en gaf mij een heel ander gevoel! Geen gezicht vond ik, ik was niet meer mijzelf. Daarna zoveel kleuren gehad. Koper tot rood, zelfs zwart, maar dat was een foutje van een collega. Verkeerde tube..

Wat is haar voor mij belangrijk. Als het goed zit voel je jezelf sterker. Haar is gevoel. Bijzonder om te benoemen is dat ik toen ik 15 jaar was al in het kappersvak belande. Niet omdat ik het kappersvak ambieerde, maar ik ging het vak in omdat ik dan naar de stad kon en me kon losmaken van het kleine dorp waar ik vandaan kwam. Vanaf die tijd heeft mijn leven vooral bestaan uit haar en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn haar? Ik heb genoeg haar, ik kleur het minimaal om de 2 à 3 weken. Daarbij wordt het 2x in het jaar gepermanent, ter ondersteuning én voor het volume. Want dat heb ik niet door mijn stijle haar. Je wilt vaak iets wat je niet hebt.

Wat een verhaal over mijn haar.. En wat zegt dat dan over mij? Ik hou van veranderen maar kom niet aan mijn lengte van mijn haar of aan mijn persoonlijkheid. Langer haar past bij mij, dat is wie ik ben, want dan heb ik meer mogelijkheden. Ik hou van de oneindige mogelijkheden die er zijn. Kleuren komen en gaan in je leven, de drijfveren (kleuren) veranderen tijdens de periodes in je leven. Maar blijf wie jij bent en weet dat jouw gevoel vaak goed zit. Jouw innerlijk kompas liegt niet. Blijf trouw aan jezelf, wat er ook gebeurd.

En als je beter wilt weten hoe je dat kunt doen. Bijvoorbeeld welke kleuren je moet dragen of welke kleur je jouw haar het beste kan verven.
Dan is een Inspiratiesessie Kleurenpsychologie iets voor jou. Daarin vertel ik je hoe kleur helpt om meer jezelf te zijn en te kiezen voor de dingen die jíj belangrijk vindt.

Liever eerst samen sparren? Dat kan. Aarzel niet om mij te contacten.