Ik heb een roze keuken!…

Ik vergeet nooit meer dat ik in een sessie van Thelma van der Werf zat en zij vroeg aan iedereen een paar vragen. Op dat moment dacht ik zij kiest mij uit de ingeleverde briefjes…het gevoel was de waarheid (het ging niet alleen over roze,) maar ik was zo verrast wat zij over mij vertelde dat ik hierover meer te weten ben gekomen, dat begrijp je!
De kleur roze, voor sommigen een heerlijke kleur, voor anderen een kleur die ze liever niet zien.

Een kijkje in mijn leven..

Herken jij de kleur roze?
Roze is de kleur van liefde en zorgzaamheid. Open je hart en laat liefde stromen..
Deze kleur heeft veel betekenissen, waaronder dat het staat voor mededogen, koestering en liefde, zoet. Een onvoorwaardelijke liefde en begrip, met oog voor detail.
Als je weet dat het een combinatie van rood en wit is begrijp je dat er van beide iets in zit. Roze heeft de behoefte aan actie van het rood, het helpen om het potentieel naar succes en inzicht te brengen wordt door wit gestimuleerd om het te bereiken.
De passie en zeker de kracht van rood, verzacht door de zuiverheid, openheid en volledigheid van wit.
Hoe dieper de tint, hoe meer passie en energie het roze vertoont.

Vrouwelijk
Roze is vrouwelijk en romantisch, aanhankelijk en intiem. Attent en zorgzaam, inzicht wie zorg kan gebruiken. Het is intuïtief en toont de tederheid, vriendelijkheid met een enorm inlevingsvermogen en gevoel. Het verzacht de fysieke passie van rood en vervangt deze door een zachte, liefdevolle energie. De kleur roze staat voor de zoetheid en onschuld van het kind in ons allemaal. Het is de kleur van ongecompliceerde emoties, onervarenheid en naïviteit. Een constant en exclusief gebruik van roze kan er vaak toe leiden dat je onvolwassen en meisjesachtig wordt, waardoor je je volwassen verantwoordelijkheden laat varen. Het heeft een jonge, onbezorgde uitstraling naar buiten.

Bewondering
De kleur roze brengt mensen in contact met de verzorgende kant van zichzelf. Wees je ervan bewust als je iemand hebt die constant roze draagt dat dit kan duiden op een behoefte aan acceptatie, steun en onvoorwaardelijke liefde! Deze kleur is nooit een bedreigende kleur, het is op zoek naar waardering, respect en bewondering. Het houdt er niet van om als vanzelfsprekend beschouwd te worden en hoort graag de woorden ‘Dank je wel’.
Ze staan niet direct in het middelpunt van de belangstelling maar als het uitkomt dan vinden ze dat prima voor dat moment. Aanwezig in gezelschap zonder echt op te vallen.

Hoop 
In de kleuren psychologie is roze een teken van Hoop! Vooral positief met inspiratie voor het warme en troostende gevoel. Het komt wel goed, schatje.. Roze kalmeert en stelt onze emotionele energieën gerust. Het verlicht gevoelens van wrok, woede, agressie, maar ook verlatenheid en verwaarlozing. Studies hebben bevestigd dat blootstelling aan grote hoeveelheden roze een kalmerend effect kan hebben op de zenuwen en fysieke zwakte bij mensen. Met succes zijn gewelddadige en agressieve gevangen gekalmeerd door ze voor een bepaalde tijd in een roze kamer te hebben geplaatst. Te lang kan juist averechts werken!

Als je favoriete kleur roze is, zal dit ook weerspiegelen in jouw persoonlijkheidskleur.

Positieve en minder positieve eigenschappen van deze kleur
Positieve eigenschappen: Zachtaardig, vrouwelijk en intuïtieve energie, begripvol, lief, charmant, sympathiek, romantiek, zorgzaam

Minder positieve eigenschappen: Onvolwassen en meisjesachtig, behoeftig, over-emotioneel en te voorzichtig. Kwetsbaar, gebrek aan wilskracht en aan eigenwaarde, naïef.

Waarom er bij mij roze in huis is, dat is iets waar ik je graag eens over wil vertellen.

Draag jij roze of heb je roze in huis?
Ben jij benieuwd naar jouw persoonlijkheidskleur?
Of wil je eerst een kijkje nemen?

Doe dan mee met de gratis 365 dagen Campagne! Lees snel verder en meld je nu aan https://www.visieon.nl/365-dagen-persoonlijke-kracht/