Bruin, wat betekent bruin?

Door de jaren heen zie je dingen anders en ook kleur kan voor jou meer of minder betekenis geven.
Als ik bruin nu zie of eerst zag is dat een enorm verschil. Dit heeft met veel dingen te maken en kan ook te maken hebben met de levensfase waar je in zit.
Ik vond bruin eerder ouderwets en geen leuke kleur. Terwijl ik als twintigjarige een super leuk pak had met een oranjeblouse, ik zie het nog voor me.
Waarschijnlijk was het toen nodig is mijn besef nu, heel bijzonder! Mijn thuisbasis was toen wankel, ikzelf opstandig, ik leek wel een puber:)
Maar wat als je weet wat bruin voor je kan betekenen en waarom bruin zo’n invloed kan hebben is het interessant en kun je het meer begrijpen wanneer je kiest voor een bepaalde kleur.

Ik ben zelf niet zo van de disciplines, alles volgens het boekje. Ik wil er eerst zelf over nadenken en als iets moet dan ben ik al snel klaar.
Maar bruin is ook van traditie en het is een kleur die er altijd al is geweest, je kunt er op bouwen.
De grond onder je voeten, de aarde is bruin ennuhhh men noemt het soms een poepkleur…, ja, bruin hoort bij het leven of je nu wilt of niet. Het is een overheersende kleur op onze planeet.
De monniken vroeger droegen bruine pijen en zelfs het ‘gewone’ volk. Dit was omdat er geen geld was voor mooie kleurige kleding. Dat was meer weggelegd voor degene die het kon betalen.

Het is ook de kleur van realiseren en veiligheid én van kwaliteit. Bijvoorbeeld een degelijk en comfi huis.
Het heeft ook een beschermend gevoel en serieus met dingen bezig zijn. Serieuze verplichtingen en verantwoording ter ondersteuning van de familierelaties. Harde werkers met een enorm plichtsbesef die goed werk afleveren dat vaak tot in de puntjes verzorgd is. Een goede organisatie en productief. Een praktische handen uit de mouwen cultuur en waarbij familie en vrienden van het grootste belang zijn.

Thuis
Het is de kleur van thuis en tradities. Dat kan soms ook daarom niet fijn voelen of juist heel fijn en vertrouwd! Associaties met bruin geven het gevoel van veiligheid, bescherming en materiële rijkdom. Het is een serieuze nuchtere kleur die stabliteit, structuur en ondersteuning betekent. Met name voor familierelaties, met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef. Saamhorigheid ten top, waarbij familie en vrienden van het grootste belang zijn. Bruin kan een mengkleur zijn met diverse kleuren en hierdoor telkens van een andere betekenis zijn, de variatiekleuren van bruin.

Eerlijk
Bruin is toegankelijk en vriendelijk, loyaal en betrouwbaar. Als je kijkt in de kleurenpsychologie dan is bruin vooral eerlijk en oprecht. Wel graag in zijn eigen veilige wereldje met beide voeten stevig op de grond. Houvast en hun huis als thuisbasis waar ze heel veel waarde aan hechten.

Mooi in zijn eenvoud
Bruin kan als een verfijnde stijlvolle classy style gebruikt worden. Het is dan hoe je bruin combineert. Het is een rustige en zelfverzekerde kleur, maar het zal nooit de gangmaker op het feestje zijn. Liever op de achtergrond zodat de andere kleuren kunnen schitteren. Het is geen geliefde kleur in onze westerse wereld, het is meer een kleur die we zien als gezond, biologisch en natuurlijk, wat logisch is in de landbouw.

Positieve en minder positieve eigenschappen van bruin:
Positief>
nuchter, zekerheid, gestructureerd, ondersteuning en betrouwbaar, stabiel, stevig, loyaal, praktisch en gevat.
Productief, neutraal, vaardig, georganiseerd, grondig, efficiënt, beschermend.

Minder positief> burgelijk, gebrek aan verfijning, twijfel, zuinig, materialistisch, gebrek aan humor en voorspelbaar, liever geen nieuwe denkbeelden.
Soms lastig om even de teugels te laten vieren.

Zou bruin de kleur van jouw verlangen zijn?
Draag je bruin of heb je deze kleur in je omgeving?
Ben jij benieuwd naar jouw persoonlijkheidskleur?
Vraag dan hier een gratis spiegelgesprek aan!

Tip! Doe mee met de gratis 365 dagen Campagne voor meer kleurinspiratie en zichtbaarheid! Lees snel verder en meld je nu aan https://www.visieon.nl/365-dagen-persoonlijke-kracht/